Hovudroller i Herøyspelet

Katrine Dale

Katrine Dale

"UNN DEN FAGRE"

Skodespelar på Den Nationale Scene (DNS) med TV- og filmutdanning. Ho har spelt både Askepott og Pippi før i fjor vart hovdingdottera Unn for første gong.

Frode Bjorøy

Frode Bjorøy

“MØRE-KARL”

DNS-skodespelaren er veteran i spelet, stadig på jakt etter Unn. Først som Ingolf Ynda, no som Møre-Karl. Tek sommaren på vikingmusikal etter ein vår i middelalderen med «Kristin Lavrandsdatter».

Eirik Risholm Velle

Eirik Risholm Velle

"KONG OLAV HARALDSSON"

Fotballgal ørsting, god på ski og på piano. Har vore ein av dei tolv i storfilmen «Den tolvte mann». Går no frå å spele fugleskremsel hos Riksteatret til konge i Herøyspelet.

Bjørn Holum

Bjørn Holum

"RAGNAR HERØYHOVDING"

Har vore forteljarstemma som seier at «det hende i Herøys gamle, gamle tid» kvart år sidan 1992. No blir kino- og konserthussjefen sjølve hovdingen.

Siren Jørgensen

Siren Jørgensen

"INGA"

Erfaring frå fleire av dei store teatra i Norge – og frå rolla som Inga for første gong i fjor sommar. No møter vi henne igjen som den stridige Inga som er sterk nok til å bli mjuk.

Fredrik Steen

Fredrik Steen

“INGOLV YNDA”

Komikar frå Ulsteinvik som bur i Oslo. Aktuell i kommentatorboksa i «Match» på NRK. Har vore konge tidlegare. No skal han ta opp kampen om Unn som Ingolf Ynda.

Hedvig Garshol

Hedvig Garshol

"KJERRING BRÅTE"

Har røter i Ulsteinvik. Engasjert ved ei rekke teater i Norge og ved ei rekke framsyningar av Herøyspelet både som Unn og Inga før ho vart trollkjerring.

Eirik del Barco Soleglad

Eirik del Barco Soleglad

”FE DEN SYNSKE”

Humorist og skodespelar på DNS. Har vore Ingolf Ynda mange år. Etter ein svipp til Hollywood for å spele ond sheriff, kjem han til Herøy som synsk fe.

Elise Nærø

Elise Nærø

“FORTELJAREN”

herøyværing med topp-plassering i The Voice og konsertar over heile landet, men får heldigvis også tid til å debutere som forteljar i «Kongens Ring».

Morten Gusdal

Morten Gusdal

“BJØRN STALLAR”

Morten Gusdal har vore med i Herøyspelet frå han var gutunge, og hatt ei lang rekke roller før han vart bisp i nokre år. No gir frå seg bispekåpa og vert kongens høgre, krigerske hand.

Joakim Eiksund

Joakim Eiksund

”BISP GRIMKJELL”

Joakim Eiksund tek rolla som bisp Grimkjell. Eiksund har mange år bak seg i Herøyspelet, og har mellom anna vore Edmund munk før han no vert bisp og kongens nære rådgivar i kyrkjelege spørsmål.

...og i andre hovudroller:

Rollenamn Skodespelar
Battolf Gormsson Runar Djupvik
TOP